Rizoto z dýně Hokaido

SUROVINY:
půl dýně Hokaido
3 varné sáčky rýže
1 l masového nebo zeleninového vývaru
1 cibule
olivový olej
lžička kari koření
100 g eidamu nebo 50 g parmezánu
sůl a pepř
na ozdobení zakysaná smetana a bazalka


POSTUP:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme kousky oloupané dýně Hokaido a opékáme přibližně 10 minut. Postupně přiléváme vývar a vaříme asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Rýži si uvaříme podle návodu. Jakmile je rýže uvařená, smícháme ji se směsí. Na závěr posypeme oblíbeným sýrem a dozdobíme zakysanou smetanou a bazalkou.


 
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí:
4
Orientační cena: 60 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=21

Oblíbené příspěvky