Chřest ve slanině s batátovým pyré a žampiony


SUROVINY:
400 g čerstvého zeleného chřestu
200 g kvalitní anglické slaniny
550 g brambor
220 g batátů
190 g žampionů
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky kurkumy
sůl a pepř

POSTUP:
1. Čerstvý zelený chřest se nemusí loupat a proto ho pouze opláchneme a dáme vařit na 5 minut do vroucí osolené vody. Poté chřest slijeme a každý snopek tří chřestů obalíme do plátku slaniny. Dáme do vyhřáté trouby při 200°C na 15 až 20 minut.
2. Mezitím si oloupeme brambory a batáty. Nakrájíme je na malé kostičky a vaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření slijeme vodu tak, aby nám v hrnci zbyl zhruba 1 dcl vody. Ručním mixerem rozmixujeme do hladkého pyré.
3. V pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka na něm orestujeme slabé plátky žampionů. Ochutíme solí, pepřem a přidáme kurkumu. Žampiony nám pustí šťávu a my jej ještě 3 minuty dusíme do změknutí.

Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 100 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=32

Oblíbené příspěvky