Gnocchi s kuřecím masem a žampiony

SUROVINY:
280 g žampionů
1 malá cibule
olivový olej
2 kuřecí prsa
sůl, pepř, kari koření
1 stroužek česneku
hrst bazalky
parmezán
100 ml smetany
Na gnocchi:
2 středně velké brambory
1 malé vejce
1/4 hrnku hladké špaldové mouky
sůl

POSTUP:
1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, mouku, sůl a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Z těsta rukama vyválíme tenký váleček, který rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří tak přidáme noky a za občasného míchání vaříme 6 minut.
2. Pánev pokapeme olejem a dáme na ní restovat kostičky cibule a na plátky nakrájený česnek. Po chvilce přidáme plátky žampionů a kuřecí kostičky, které jsme okořenili solí, pepřem a kari kořením. Když je maso hotové, tak k němu přilijeme smetanu a přisypeme bazalku. Pozvolna dusíme asi 8 minut. Na závěr do směsi přisypeme gnocchi a ještě prohřejeme. Na talíři posypeme parmezánem a ozdobíme bazalkou.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 75 Kč


http://myfashionworldafashionblog.blogspot.cz/

Oblíbené příspěvky