Bramborový hřbet plněný špenátovou směsí

SUROVINY:
550 g uvařených brambor
polohrubá mouka
5 žampionů
2 jarní cibulky
trocha oleje
1 kuřecí prso
sůl, pepř a kari koření
450 g špenátu
hrst kukuřice
1 stroužek česneku
100 g eidamu
1 rajče

POSTUP:
1.
Brambory nastrouháme na jemno, okořeníme solí a pečlivě vypracujeme v jemné těsto. Vajíčko jsem ani nepoužívala. Podsypáváme pouze moukou. Toto těsto vyválíme na tenký plát.
2. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat pokrájenou jarní cibulku a žampiony. Asi po 5 minutách přidáme kostičky kuřecích prsou, které jsme okořenili solí, pepřem, prolisovaným česnekem a kari. Přisypeme kukuřici, pokrájený špenát a pozvolna dusíme. Ke konci do směsi vmícháme nastrouhaný eidam.
3. Srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Plát těsta dáme opatrně do formy a naplníme jí směsí. Poklademe plátky rajčat, zakončíme vrstvou bramborového těsta a dáme péct při 200°C asi na 50 minut. Hřbet je dobrý jak teplý, tak i studený.

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Počet porcí: 15 ks
Orientační cena: 70 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky