Panenka na medu s bramborovými ježky

SUROVINY:
2 malé panenky
sůl a pepř
trocha oleje
kvalitní anglická slanina
2 lžíce medu
Na bramborové ježky:
3 uvařené brambory
sušený rozmarýn
olivový olej
sůl

POSTUP:
1. Vepřovou panenku očistíme, opláchneme,
osolíme a opepříme. Takto připravenou panenku zprudka orestujeme ze všech stran a necháme pár minut odpočinout na talířku. Poté panenku obalíme do slaniny a vložíme do zapékací misky. Potřeme medem a dáme do vyhřáté trouby ohřáté na 200°C asi na 12 minut péct.
2. Olej smícháme se solí a rozmarýnem. Brambory podélně rozřízneme a rozkrajujeme na mřížky, které nedokrajujeme do konce. Ježky potřeme olivovým olejem a dáme do trouby péct při 220°C do zezlátnutí.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 120 Kč


http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=39

Oblíbené příspěvky