Rajčatové špagety s čedarem a pistáciemi

SUROVINY:
550 g rajčat
1 řapík celeru
lžíce oleje
2 stroužky česneku
lžíce bylinkové lučiny
100 g bílého čedaru
čerstvá bazalka
20 g drcených pistácií
150 g italských špaget

POSTUP:
Špagety dáme vařit podle návodu. Rajčata spaříme horkou vodou a následně zbavíme slupky. Nasekáme je na větší kousky a necháme na cedníku odkapat. Řapík celeru pokrájíme na malé kostičky a dáme restovat na troše oleje. Po chvilce přidáme nasekaný česnek. Minutku orestujeme a poté přidáme nasekaná rajčata. Na mírném ohni dusíme. Když se nám šťáva vypaří přilijeme půl naběračky vody ze špaget. Přidáme lučinu,  nastrouhaný čedar a čerstvou bazalku. Ještě chvilku prohřejeme a poté smícháme se zcezenými špagetami. Špagety nahusto posypeme pistáciemi.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 70 Kč



http://afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=19

Oblíbené příspěvky