Bramboračka s hlívou ústřičnou

SUROVINY:
1 cibule
lžička másla
lžička rýžového oleje
400 g brambor
280 g hlívy ústřičné
zeleninový vývar
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 stroužky česneku
1 lžíce hrašky na zahuštění
sůl a pepř
drcený kmín

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Po chvilce přidáme tenké plátky hlívy ústřičné, kostičky brambor a restujeme společně s cibulkou. Poté zalijeme vývarem, přihodíme bobkový list, nové koření, kmín a prolisovaný česnek. Polévku vaříme do změknutí brambor a na posledních 5 minut varu přidáme majoránku a zahustíme hraškou. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6
Orientační cena: 40 Kč
http://afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky