Kuřecí se sněhovou peřinou na salátovém lůžku


SUROVINY:
2 kuřecí prsa
sůl a pepř
rozmarýn
1 lžička másla
2 lžíce olivového oleje
koření na steak
2 bílky
2 žloutky
lžíce zakysané smetany
100 g jemně strouhaného eidamu
pepř
Na salát: 
1 balení polníčku
250 g cherry rajčátek
1 avokádo
olivový olej
balzamiko
hrubozrnná hořčice
citronová šťáva
lžička javorového sirupu
20 g parmezánu

POSTUP:
1. V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Kuřecí prsa podélně přepůlíme, okořeníme solí, pepřem, kořením na steak a posypeme rozmarýnem. Pozvolna restujeme z obou stran. Hotové přendáme do zapékací mísy a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím v míse ušleháme tuhý sníh z dvou bílků. Opatrně vmícháme žloutky, zakysanou smetanu, eidam a pepř. Tuto směs naneseme na vychladlé maso a dáme do vyhřáté trouby pod program grill při 220°C do vrchní části trouby. Pečeme asi 10 minut.
2. Do mísy dáme polníček, přepůlená cherry rajčátka, kostičky avokáda a opatrně promícháme. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hořčici, šťávu z citronu a javorový sirup. Zálivku řádně promícháme a vlijeme do salátu. Kuřecí podáváme se salátem a posypeme hoblinkami parmezánu.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 140 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky