Játra na rozmarýnu s fazolkami

SUROVINY:
500 g kuřecích jater
2 malé červené cibulky
lžička másla
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
175 g zelených fazolových lusků
3 plátky kvalitní anglická slanina
1 stroužek česneku
pečivo nebo rýže

POSTUP:
Játra odblaníme, řádně opláchneme a osušíme. Na suché pánvi opražíme plátky slaniny do zezlátnutí, poté ji odložíme na talíř. Do pánve v které jsme pražili slaninu přilijeme olej, přidáme máslo a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme jatýrka a orestujeme je ze všech stran. Když jsou jatýrka zatažená, tak přisypeme zelené fazolky. Přidáme také prolisovaný česnek, sůl a pepř. Fazolky nám pustí šťávu, ale pokud by to nestačilo, tak můžeme podlít trochou vody. Dusíme asi deset minutek a můžeme podávat se slaninkou rýží či pečivem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Orientační cena: 80 Kč

http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky