Panenka v bylinkové krustě se zeleninou

SUROVINY:
450 g vepřové panenky
sůl a pepř
1 lžíce rýžového oleje
lžička dijonské hořčice
lžička hrubozrnné hořčice
nasekané čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petržel, pažitka, majoránka, mateřídouška)
Na zeleninu:
2 velké brambory
2 velké mrkve
lžíce olivového oleje
lžička másla

POSTUP:
1.
Brambory a mrkev uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Když nám zelenina vychladne, tak ji oloupeme a pokrájíme na silné hranolky. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a ze všech stran opékáme zeleninu do zlatavé barvy.
2. Panenku očistíme a okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka panenku opečeme ze všech stran. Poté necháme panenku pár minut odpočinout a vychladnout. Hořčice smícháme a následně jimi pomažeme panenku, kterou poté obalíme ze všech stran v nasekaných bylinkách. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C asi 15 minut.

Doba přípravy:
1,5 hodiny
Počet porcí: 2
Orientační cena: 70 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=product/category&path=62

Oblíbené příspěvky