Kuřecí placičky s celerem

SUROVINY:
500 g kuřecích prsou
šťáva ze 1/4 citronu
lžíce olivového oleje
1 malá bulva celeru
1 jablko
100 g tvrdého sýra
2 vejce
50 g hladké mouky
rýžový olej na smažení

POSTUP:
1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme a pokrájíme na malinké kostičky. Ty vložíme do mísy a maso zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a osolíme. Kuřecí kostičky řádně promícháme a necháme odležet.
2. Celer i jablko zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Sýr také nastrouháme a všechny nastrouhané suroviny přidáme k masu. Dále do směsi přidáme rozšlehaná vajíčka, zasypeme prosátou moukou a pečlivě promícháme.
3. V pánvi rozehřejeme rýžový olej a následně na něm smažíme placičky do zlatavé barvy. Placičky můžeme podávat jak teplé, tak i studené. Můžete je podávat s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a nebo jen tak.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 80 Kč


http://www.afashion.cz/

Oblíbené příspěvky