Kuřecí prsíčko v bylinkové krustě

SUROVINY:
1 kuřecí prso
sůl a pepř
hladká mouka
1 malé vejce
2 lžíce strouhanky
asi lžička másla
oblíbené bylinky
1 gervais
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého jogurtu
2 uvařené brambory

POSTUP:
1.
Kuřecí prsíčko podélně přepůlíme, okořeníme solí a pepřem. Do jedné mističky dáme hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku. Oblíbené bylinky nasekáme a vmícháme do strouhanky. Já nasekala bazalku, petrželku, rozmarýn a pažitku. Kuřecí plátky obalíme klasicky v trojobalu a vyskládáme je na plech vystlaný pečícím papírem. Na oba řízečky dáme dva tenké plátky másla a pečeme při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení řízky otočíme a znovu dáme tenký plátek másla.
2. Mezitím si připravíme přílohu. Brambory zbavíme slupky a rozkrojíme na čtyři části. V mističce smícháme gervais s bílým jogurtem, přidáme prolisovaný česnek a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Následně podáváme s uvařenými brambory a upečeným řízkem.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 75 Kč


https://www.instagram.com/afashion363/

Oblíbené příspěvky