Lívance s jahodami a skořicí

SUROVINY:
150 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
200 ml mléka
3 lžíce olivového oleje
Náplň:
1 smetana ke šlehání
2 vanilkové lipánky
skořicový cukr
čerstvé jahody

POSTUP:
1.
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20 minut necháme nabobtnat. Na suchou pánev vlijeme asi 1 vrchovatou lžíci těsta a  opečeme lívance do zlatavé barvy z obou stran.
2. Smetanu vyšleháme na tuhou směs a smícháme ji s lipánky. Jahody pokrájíme na čtvrtky. Lívanečky následně zdobíme vrstvou krému, jahod a vše posypeme skořicovým cukrem.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 60 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=information/information&information_id=40

Oblíbené příspěvky