Masové košíčky plněné sýrovou směsí podávané s pečenými bramborami v soli

SUROVINY:
550 g mletého hovězího masa
1 kořenová petržel
2 mrkve
1 prolisovaný stroužek česneku
1 žloutek
70 g tvrdého sýra
lžíce nasekané bazalky
sůl a pepř
Náplň do košíků:
1 mozzarella
70 g tvrdého sýra
lžíce nasekané bazalky
3 vejce + 1 bílek
150 g cherry rajčátek
sůl a pepř
Na brambory:
6 středně velkých brambor
800 g soli
1 kostka lučiny
1 lžička másla pokojové teploty
lžíce nasekané bazalky
sůl a pepř

POSTUP:
1. Brambory opláchneme, dáme do zapékací mísy a celé je zasypeme solí. Pečeme jednu hodinu při 200°C. Mezitím si připravíme lučinovou směs do brambor. V mističce smícháme lučinu s máslem. Přidáme nasekanou bazalku, česnek a podle chuti sůl a pepř. Směs řádně promícháme a plníme jí brambory.
2. Do velké mísy dáme mleté maso, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel a sýr. Dále do směsi přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, žloutek, sůl, pepř a řádně masovou směs promícháme. Připravíme si muffinový plech a do každého důlku dáme asi lžíci masové směsi. Tu pak v důlcích rozvineme do všech stran.
3. Mozzarellu a sýr nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy. Přidáme nasekanou bazalku, pokrájená rajčátka na malé kousky, sůl, pepř a rozšlehaná vajíčka s jedním bílkem, který nám zbyl. Řádně směs promícháme a plníme jí masové košíky. Dáme do rozehřáté trouby při 200°C na 25 minut. Upečené košíky podáváme s bramborami, které jsme zbavily přebytku soli, podélně je překrojily a plnily lučinovou směsí.

Doba přípravy: 1,2 hodiny
Počet porcí: 6
Orientační cena: 190 Kč


https://www.facebook.com/afashion.cz

Oblíbené příspěvky