Pečený pstruh s bylinkami a restovanou brokolicí



SUROVINY:
2 čerstvé pstruhy
sůl a mletý bílý pepř
plátek citronu
2 lístky šalvěje
2 větvičky rozmarýnu
2 plátky másla
Na restovanou brokolici:
1 menší brokolice
lžička másla
lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku

1 malá cibule
sůl a pepř1
lžíce žervé

POSTUP:
1. Předehřejeme troubu na 220 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Vykuchané pstruhy zbavíme šupin, omyjeme, osušíme a zlehka na několika místech nařízneme (pouze z jedné strany). Pstruhy osolíme, opepříme a naplníme plátkem citronu, větvičkou rozmarýnu, lístkem šalvěje a plátkem másla. Pečeme 15 až 20 minut.
2. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut, scedíme a poté dáme do ledové vody, aby si zachovala křehkost a barvu. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme na tenoučké plátky pokrájený česnek. Když česnek zavoní, tak přidáme brokolici a žervé. Zprudka restujeme asi 2 minuty, osolíme, opepříme a můžeme podávat se pstruhem.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2
Orientační cena: 125 Kč



http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky