Rajčatová polévka s těstovinami a krevetami


SUROVINY:
750 g rajčat
2 malé cibule
olivový olej
lžička másla
zeleninový vývar
hrst čerstvé bazalky
kostka lučiny
široké nudle
Na krevety:
160 g krevet
bazalka
1 stroužek česneku
1 dcl zeleninového vývaru

1 dcl bílého vína
lžička citronové šťávy
lžička másla

POSTUP:
1.
Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm pokrájenou cibulku. Poté přidáme nasekaná rajčata a zalijeme je vývarem. Polévku ochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 30 minut. Ke konci varu přihodíme bazalku a rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Do horkého krému ještě vmícháme kostku lučiny.
2. Těstoviny dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a přidáme na tenké plátky pokrájený česnek. Když česnek zavoní, tak přidáme očištěné krevety. Restujeme je z obou stran a poté podlijeme vývarem, bílým vínem a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme drobně nasekanou bazalku a pozvolna vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Na závěr omáčku zjemníme máslem. Polévku zdobíme těstovinami a krevetami.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 180 Kč




http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky