Bramborový ježek s dipem

SUROVINY:
4 brambory
300 g anglické slaniny
sůl a pepř
lžíce másla
Na dip:
1 zakysaná smetana
malý stroužek česneku
sůl a pepř
lžíce bílého jogurtu

POSTUP:
1.
Všechny brambory nařízneme, ale ne úplně do konce, aby nám držely pěkně pohromadě. Nařezáváme tak půl centimetrové plátky. Do každého řezu dáme kousek anglické slaniny. Máslo rozpustíme a mažeme jím brambory. Brambory osolíme, opepříme a pečeme při 200°C asi 50 minut.
2. Do misky dáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Měkké brambory podáváme s dipem a cherry rajčátky.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 4
Orientační cena: 70 Kč



http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky