Hokaido krém s vůní pomeranče

SUROVINY:
1 Hokaido
dýně
 1 velká mrkev
2 cibule
olivový olej
sůl a pepř
zeleninový vývar
1 pomeranč
špetka sušeného zázvoru
200 ml smetany
půl lžičky skořice
Na ozdobu:
chia semínka
sekané mandle
slunečnicová semínka

POSTUP:
Nejprve si umyjeme, vydlabeme a nakrájíme dýni na plátky. Poté si rozpálíme troubu na 200°C. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech. Mrkev si také oloupeme a pokrájíme a přidáme k dýni na plech. Cibuli si také oloupeme, pokrájíme na půl kolečka a přidáme na plech. Celé to osolíme a opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na asi 40 minut. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme zázvor, šťávu z pomeranče a skořici. Asi po 15 minutách varu  polévku rozmixujeme do hladkého krému. Zalijeme smetanou a podle chuti ještě osolíme, opepříme a případně přidáme skořici či zázvor. Podávala jsem ozdobené chia semínky, sekanými mandlemi a slunečnicovým semínkem.



http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky