Pečený losos s petrželkovým bramborem

SUROVINY:
2 porce lososa
sůl
citronový pepř
dva plátky másla
Na brambory:
8 nových malých brambor
400 g soli
lžíce olivového oleje
lžička másla
hrst nasekané petržele
pepř

POSTUP:
1.
Brambory očistíme, ale slupky je nezbavujeme. Dáme je do malé zapékací misky a zasypeme solí. Pečeme 30 minut při 220°C. Poté brambory očistíme od soli a pokrájíme je na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a brambory v ní restujeme. Okořeníme je pepřem a přisypeme nasekanou petrželku. Restujeme do zezlátnutí.
2. Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho solí a citronovým pepřem. Zapékací misku vysteleme pečícím papírem a přidáme lososa. Na lososa dáme ještě plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 25 minut.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 2
Orientační cena: 140 Kč


http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky