Roláda s čokoládou a banánem

SUROVINY:
5 vajec
120 g cukr moučka
2 lžíce kakaa
lžička másla a hrubá mouka
Na krém:
110 g tvarohu
1 sáček vanilkového cukru
160 g smetany ke šlehání
1 banán
3 kostičky ledové čokolády

POSTUP:
1.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme žloutky s kakaem a moučkovým cukrem a postupně do směsi vmícháváme sníh. Plech vysteleme pečícím papírem, papír vymažeme změklým máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 240°C přesně 8 minut.
2. Do mísy nastrouháme nahrubo banán a ledovou čokoládu. Přidáme tvaroh, dotuha vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Krém řádně promícháme a potíráme jím vychladlé těsto. Roládu stočíme a dáme vychladit asi na hodinu do lednice. Při servírování posypeme moučkovým cukrem.



http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky