Valentýnská česnečka

SUROVINY:
1,2 l zeleninového vývaru
4 brambory
sůl a pepř
6 stroužků česneku
3 vejce
1 lžička majoránky
100 g šunky
1 lžíce dětské krupičky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
olivový olej
Na srdíčka:
světlý toustový chléb
olivový olej
srdíčkové vykrajovátko

POSTUP:
1.
Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje  a brambory na něm orestujeme. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, bobkový list, nové koření  a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a přidáme krupičku.
2. Z toustového chleba vykrajujeme srdíčka. Ty následně restujeme na nepřilnavé pánvi s trochou oleje.
3. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci do česnečky přidáme majoránku a celá rozšlehaná vajíčka. Vaříme další 3 minuty. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další stroužek česneku. Podáváme se srdíčkovými krutony.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 50 Kč




http://www.afashion.cz/index.php?route=common/home

Oblíbené příspěvky