Citronový losos se špenátovým pyré a salátem

SUROVINY:
2 porce lososa
sušený tymián
sůl a pepř
olivový olej
šťáva z jednoho citronu
60 g baby špenátu
3 brambory
mléko
Na salát:
60 g baby špenátu
100 g cherry rajčátek
40 g sušených rajčátek
olivový olej
balzamikový ocet
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Lososa okořeníme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a lososa ze strany kde není kůže, dáme restovat. Po chvilce otočíme na stranu kůže, zakápneme šťávou z citronu, přisypeme tymián a asi minutku restujeme. Poté dáme stranou z plotny a rybu necháme dojít.
2. Brambory zbavíme slupky a dáme je vařit do osolené vody. Do malého hrnce nalijeme trochu mléka a rozehřejeme ho. Když se z mléka line pára, tak do něho vmícháme špenát, který se nám díky horkému mléku spaří. Špenát s mlékem rozmixujeme tyčovým mixerem s přilijeme ke scezeným bramborám. Metlou rozmixujeme je na jemnou kaši.
3. Čerstvý špenát dáme do velké mísy, přidáme pokrájená rajčátka a nasekaná sušená rajčátka. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Zálivkou přelijeme salát a opatrně promícháme. Podáváme s lososem a špenátovým pyré.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky