Špagety s hruškami a gorgonzolou

SUROVINY:
120 g špaget
2 malé zralé hrušky
šťáva z 1/2 citronu
lžíce másla
pepř
125 g gorgonzoly
60 g parmazánu
hrst vlašských ořechů
hrst čerstvé petrželky

POSTUP:
Špagety vaříme podle návodu v osolené vodě. Hrušku pokrájíme na kostky a restujeme ji ve WOK pánvi, v které máme rozpuštěné máslo. Po chvilce zakápneme citronovou šťávou. Hrušku dále podlijeme malým šálkem horké vody z těstovin. Pozvolna několik minut vaříme. Do pánve přidáme na kousky natrhanou gorgonzolu, nastrouhaný parmazán, nasekanou petrželku a pepř. Do směsi vmícháme scezené špagety a za stálého míchání vypaříme přebytek tekutiny. Podáváme posypané sekanou petrželkou a vlašskými ořechy.


 
www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky