Gnocchi s uzeným lososem

SUROVINY:
olivový olej
125 g čerstvého baby špenátu
100 uzeného lososa
100 ml smetany
1 stroužek česneku
2 šalotky
50 g parmezánu nebo podobného sýra
sůl a pepř
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl

POSTUP:
1.
Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přisypeme nasekaný česnek. Když česnek zavoní, tak přisypeme špenát a přilijeme smetanu. Za občasného míchání pozvolna dusíme. Na posledních pár minut přisypeme nastrouhaný parmezán a pokrájeného uzeného lososa. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vmícháme uvařené gnocchi. Na talíři zdobíme uzeným lososem a parmezánem.


www.afashion.cz
 

Oblíbené příspěvky