Krém z kořenové zeleniny

SUROVINY:
1 cibule
60 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 kořenové petržele
půl celeru
4 mrkve
2 stroužky česneku
3 brambory
bylinková sůl
pepř
půl šálku smetany

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olivový olej s máslem a dáme na něj restovat na kostičky pokrájenou cibulku. Po chvilce přidáme na kostičky pokrájenou slaninu. Mezitím zbavíme zeleninu slupky, pokrájíme ji na kostičky a přisypeme do hrnce k cibulce. Přidáme i česnek, který jsme si pokrájeli na plátky a společně několik minut restujeme. K zelenině přilijeme vodu, podle potřeby přisypeme sůl, pepř a vaříme do změknutí všech surovin. Polévku rozmixujeme na jemný krém a zjemníme ji smetanou. Polévku ještě prohřejeme a můžeme podávat. Já podávala s orestovanou mrkví a opečeným pečivem.



www.afashion.cz


Oblíbené příspěvky