Rajčatová polévka s bazalkou a parmezánem

SUROVINY:
1 cibule
750 g rajčat
sůl a pepř
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
2 kuličky kapary
hrnek zeleninového vývaru
2 hrsti bazalky
olivový olej
50 g parmezánu
lžíce dýňových semínek

POSTUP:
Rajčata spaříme horkou vodou a zbavíme je slupky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm kostičky pokrájené cibulky. Poté přidáme nasekaná rajčata a zalijeme vývarem. Přidáme bobkové listy, nové koření, kapary a ještě ochutíme solí a pepřem. Pozvolna vaříme asi 30 minut. Ke konci varu přihodíme bazalku a rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Polévku zdobíme olivovým olejem, strouhaným parmezánem, bazalkou a dýňovým semínkem.


http://afashion.cz/

Oblíbené příspěvky