Španělský ptáček se smetanou

SUROVINY:
2 plátky hovězího zadního
1 cibule
olej
sůl a pepř
dijonská hořčice
2 plátky anglické slaniny
1 párek
1 uvařené vejce
1 kyselá okurka
hovězí vývar
lžíce hladké mouky
100 ml smetany

POSTUP:
Hovězí plátky naklepeme na tenké velké pláty. Osolíme a opepříme je. Poté potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, překrojeným párkem, vajíčkem a překrojenou okurkou. Plátek svineme a zaprášíme moukou. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a dáme na něj restovat jemně pokrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak ze všech stran orestujeme ptáčky. Poté podlijeme vývarem a pozvolna vaříme asi hodinu a půl. Když je maso měkké, tak jej přendáme na talíř a zbavíme nitě. Do smetany vmícháme hladkou mouku a vmícháme ji do omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky ještě ptáčky a pár minut prováříme. Podáváme s rýží.




http://afashion.cz/

Oblíbené příspěvky