Vepřová panenka s karamelovou cibulkou

SUROVINY:
1 vepřová panenka
3 plátky anglické slaniny
sůl a pepř
olivový olej
Na cibulku:
2 červené cibule
lžíce oleje
lžíce cukru
malý panák červeného vinného octa

POSTUP:
1.
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a obalíme do anglické slaniny. Takto připravenou panenku zprudka osmažíme ze všech stran na rozpálené pánvi kde máme trochu olivového oleje. Panenku vyjmeme na talíř a necháme ji pár minut odpočinout. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C a panenku do ní dáme péct na 15 minut.
2. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme na nudličky pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Poté přilijeme vinný ocet, zasypeme cukrem a pár minut neustále mícháme. Sladkou cibulku podáváme s opečenou panenkou a domácími pečenými brambory.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky