Bramborová polévka s klobásou

SUROVINY:
4 středně velké brambory
1 cibule
2 lžíce řepkového oleje
1 kvalitní klobása
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
lžíce sladké mleté papriky
lžička sušené majoránky
1 bobkový list
sůl a pepř
půl šálku smetany
lžíce hladké mouky

PŘÍPRAVA:
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Mezitím brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostky. K zesklovatělé cibulce přidáme brambory, na kostky pokrájenou klobásu a prolisovaný česnek. Pár minut restujeme  a poté zalijeme vývarem. Do polévky přidáme bobkový list, majoránku a podle potřeby sůl a pepř. Polévku pozvolna vaříme. Smetanu smícháme s moukou. Když jsou všechny suroviny v polévce měkké, tak polévku zahustíme směsí z mouky a smetany. Pozvolna pár minut provaříme a poté teplé podáváme ozdobené sekanou petrželkou.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky