Masová roláda plněná vejci s křupavou kůrkou

SUROVINY:
4 vejce
300 g mletého hovězího masa
hrst nasekané petržele
strouhanka podle potřeby
50 g strouhaného ementálu
lžička dijonské hořčice
listové těsto
sůl a pepř
rozšlehané vajíčko

PŘÍPRAVA:
1.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Tři vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut). Po vychladnutí vajíčka opatrně oloupeme.
2. Maso vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, vejce, hořčici,  nastrouhaný sýr, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku. Maso řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily.  Na linku si dáme potravinářskou fólii a maso na ni položíme. Válečkem vyválíme obdélníkový plát a do středu dáme 3 uvařená vajíčka. Maso pomocí fólie svineme do rolády. Z listového těsta také vyválíme obdélníkový plát a masovou roládu do těsta zamotáme. Okraje těsta potřeme vajíčkem, aby se nám roláda nerozvinula.
3. Roládu dáme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme ji vajíčkem. Pomocí špejle můžete na roládu vyrýt obrazce nebo posypat semínky. Pečeme v troubě asi 35 minut. Před podáváním necháme sekanou asi 15 minut odpočinout a poté nakrájíme na plátky. Výborná je i studená.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky