Derby dezert s krémem Chantilly

SUROVINY:
250 g čerstvých jahod
moučkový cukr na posypání
Na krém Chantilly:
250 ml šlehačky
1 smetafix
2 lžíce zakysané smetany
podle chuti moučkový cukr
jeden vanilkový lusk
kapka vanilkového aroma
Na nepečený korpus:
1 balení sušenek- Zlaté Derby
100 g kvalitní čokolády
lžíce másla

POSTUP:
1.
Sušenky derby rozdrtíme na jemno. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu s máslem a ještě teplou ji zapracujeme do drcených sušenek. Touto směsí plníme dno formy. (já zvolila 4 formy na mini koláč) Řádně dno i okraje napěchujeme a necháme přes noc vychladit a uležet v lednici.
2. Šlehačku vyšleháme společně se smetafixem do tuha. Do šlehačky vmícháme zakysanou smetanu, vnitřek z vanilkového lusku, vanilkové aroma a podle chuti moučkový cukr. Řádně krém promícháme.
3. Formičky vyklepneme a korpus plníme Chantilly krémem. Ozdobíme čerstvými, pokrájenými jahodami a závěrem ještě pocukrujeme.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky