Gnocchi se sušenými rajčátky

SUROVINY:
olivový olej
2 šalotky
1 lžička sušené bazalky
100 g sušené šunky
8 sušených rajčátek
1 smetana
1 stroužek česneku
30 g strouhaného parmezánu
sůl a pepř
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl
olivový olej

POSTUP:
1.
Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut.
2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou šalotku. Poté přidáme na kostičky pokrájenou sušenou šunku, prolisovaný česnek a restujeme asi 3 minuty. Do směsi přisypeme nastrouhaný parmezán, sušenou bazalku, přilijeme smetanu a přidáme nudličky sušených rajčátek. Pozvolna vaříme do zhoustnutí omáčky. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Omáčku smícháme s gnocchi a na talíři ještě posypeme sýrem.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky