Krém z kořenové zeleniny



SUROVINY:
¼ celeru
2 brambory
1 cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel
íce másla
íce olivového oleje
zeleninový vývar
1 dcl smetany
sůl a pepř
1 rohlík
olej

POSTUP:
1. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a restujeme na něm nakrájenou cibuli. Mezitím si očistíme brambory, mrkev, celer a petržel. Ty také pokrájíme na kostičky. Přidáme k cibulce a zprudka restujeme. Když nám suroviny začnou chytat barvu, tak je zalijeme vývarem. Zeleninu vaříme do úplného změknutí a poté rozmixujeme na jemný krém. Ten následně dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou. Pár minut ještě prohříváme.
2. Rohlíky pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji je osmažíme do zlatavé barvy. Polévku podáváme s krutony a ještě jsem ji dozdobila nasekanou pažitkou a strouhaným parmezánem.

www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky