Pórkový krém se sýrovými krotony



SUROVINY:
2 pórky
2 brambory
1 cibule
íce másla
íce olivového oleje
zeleninový vývar
1 dcl smetany
sůl a pepř
Na krutony:
1 rohlík
1 žloutek
100 g goudy
íce nasekané pažitky
pár lžic smetany

POSTUP:
1. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a restujeme na něm nasekanou cibulku a pórek. Mezitím si očistíme brambory a také je pokrájíme na kostičky. Přidáme k cibulce a zprudka restujeme. Když nám suroviny začnou chytat barvu, tak je zalijeme vývarem. Zeleninu vaříme do úplného změknutí a poté rozmixujeme na jemný krém. Ten následně dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou. Pár minut ještě prohříváme.
2. Rohlíky pokrájíme na kolečka. V misce smícháme žloutek, jemně nastrouhanou goudu, pažitku, sůl, pepř a podle potřeby smetanu. Směs řádně promícháme a následně ji vrstvíme na kolečka rohlíků. Dáme zapéci na 220°C pod program gril do zezlátnutí. Polévku jsem podávala s těmito krutony a ozdobila jsem ji opečenou anglickou slaninkou, nasekaným pórkem a opraženým piniovým oříškem.


www.afashion.cz



Oblíbené příspěvky