Fresh palačinka s polníčkovým salátem



SUROVINY:
2 kostky lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
pár sušených rajčátek
1 avokádo
íce sekané pažitky
půl malého stroužku česneku
sůl a pepř
Na palačinky:
70 g špaldové mouky
60 g hladké mouky
2 špetky soli
1 vejce
250 ml mléka
15 g másla
olivový olej
+ parmezán na posypání
Na salát:
100 g polníčku
150 g cherry rajčátek
olivový olej
balzamiko
sůl a pepř
lžička medu

POSTUP:
1. Do mísy prosejeme obě mouky. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a vše důkladně rozšleháme. Tuto směs postupně přiléváme do mouky a prošleháme do hladka. Do směsi ještě přilijeme máslo a promícháme. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout.
2. Pánev lehce potřeme olejem a opékáme na ní palačinky pěkně dozlatova z obou stran. Když palačinku opékáme již z druhé strany, tak ji posypeme strouhaným parmezánem. Ten se nám pěkně zapeče.
3. V misce smícháme lučinu s jogurtem. Do směsi vmícháme na kostičky nakrájenou dužinu avokáda, prolisovaný česnek a pokrájená rajčátka. Vmícháme také pažitku a podle chuti sůl a pepř. Touto směsí plníme palačinky, které pak svineme.
4. Plolníček vložíme do misky a přidáme k němu pokrájená cherry rajčátka. V hrnku smícháme olivový olej, med, balzamiko, sůl a pepř. Zálivku vmícháme do salátu a ten následně podáváme s překrojenou fresh palačinkou.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky