Hráškový krém s tuňákem

SUROVINY:
500 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky
2 středně velké brambory
olivový olej
zeleninový vývar
muškátový oříšek
sůl a pepř
konzerva tuňáka v olivovém oleji

POSTUP:
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou jarní cibulku. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na malé kostičky. Když cibulka zesklovatí, tak k ní přisypeme nakrájené brambory a hrášek. Zprudka několik minut restujeme a poté zalijeme vývarem. Polévku vaříme do změknutí veškeré zeleniny. Poté ji tyčovým mixerem rozmixujeme na jemný krém. Podle chuti osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Při servírování horkou polévku zdobíme tuňákem. Kdo má rád, tak si krém může zjemnit smetanou.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky