Hráškový krém s uzenou makrelou

SUROVINY:
1 lžíce másla
1 cibule
450 g mraženého hrášku
zeleninový vývar
1 stroužek česneku
1 brambor
100 ml smetany
muškátový oříšek
1 uzená makrela
celozrnná bageta

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme hrášek, na kostičky pokrájený brambor a zprudka restujeme asi 3 minuty. Poté zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a pozvolna vaříme asi 15 minut.
2. Mezitím makrelu zbavíme kůže a kostí. Od malých kůstek si můžete pomoci kuchyňskou pinzetou. Makrelu natrháme na menší kousky. Bagetu pokrájíme na plátky a pečeme v troubě do zezlátnutí.
3. Polévku dokořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Polévku ještě prohřejeme. Zdobíme ji trhanou uzenou makrelou a chilli vlásky.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky