Limetkový cheesecake

SUROVINY:
200 g máslových sušenek
50 g másla
250 g tvarohu
250 g mascarpone
moučkový cukr podle chuti
kapka vanilkového aroma
2 limetky

POSTUP:
1.
Sušenky rozdrtíme na jemno. Já si pomohla paličkou na maso. Vsypeme do misky a přidáme máslo, které mám pokojovou teplotu. Směs řádně promícháme, při zmáčknutí nám musí držet pohromadě. Pokud se ještě hodně sype, přidáme máslo. Dno dortové formy vyložíme kruhem pečicího papíru. Na ten poté přendáme sušenkovou směs a povrch co nejvíc umačkáme. Vložíme do lednice.
2. Ve větší misce smícháme tvaroh a mascarpone do krémové konzistence. Z limetky nastrouháme asi lžíci kůry a vhodíme do krému. Poté limetku rozřízneme a z obou půlek přidáme šťávu. Krém dosladíme cukrem podle vlastní chuti. Kápneme vanilkové aroma a řádně promícháme. Z lednice vyndáme korpus ze sušenek a rovnoměrně na něj rozetřeme krém. Povrch můžeme dozdobit ještě trochou limetkové kůry. Vložíme zpět do lednice a necháme několik hodin tuhnout, nejlépe přes noc.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky