Panenka s pyré a cibulovými kroužky

SUROVINY:
285 g vepřové panenky
sůl a pepř
anglická slanina
2 lžíce oleje
Na pyré:
3 brambory
2 kořenové petržele
2 mrkve
lžíce másla
mléko podle potřeby
Na kroužky:
1 cibule
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
olej

POSTUP:
1.
Brambory, mrkev a celer zbavíme slupky. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme ji vařit do změknutí.
2. Panenku očistíme, osolíme, opepříme a obalíme do slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka panenku orestujeme ze všech stran. Poté ji dáme do zapékací mísy a pečeme při 180°C asi 20 minut.
3. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme ji na kolečka. Ty následně rozdělíme na mnoho kroužků. Kroužky obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka). Ty následně smažíme v rozpáleném oleji do zlatavé barvy.
4. Do scezené, měkké zeleniny na pyré přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmixujeme dohladka. Pyré podáváme s panenkou a cibulovými kroužky. 


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky