Špagety s uzeným bůčkem, špenátem a zastřeným vajíčkem

SUROVINY:
250 g špaget Panzani
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 g uzeného bůčku
100 g baby špenátu
sůl a pepř
půl skleničky smetany
30 g parmezánu
3 vejce
lžíce octa

POSTUP:
1.
Špagety dáme vařit podle návodu. Uzený bůček pokrájíme na kostičky a restujeme ve vyhřáté WOK pánvi. Šalotky nasekáme na jemno a přidáme k bůčku. Podle potřeby můžeme přilít trochu olivového oleje. Dále přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme. Do smetany zamícháme strouhaný parmezán a přilijeme do pánve. Přidáme očištěný špenát a pozvolna za stálého míchání prováříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí musíme opatrně. Do omáčky vmícháme scezené špagety.
2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně nám obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se nám vytvoří malý vír do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby nám oschla. Teplé špagety podáváme ozdobené zastřeným vajíčkem.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky