Polníčkový salát se smaženými nočky

SUROVINY:
100 g polníčku
150 g cherry rajčátek
60 g pekanových ořechů
olivový olej
lžička hrubozrnné hořčice
balzamikový ocet
sůl a pepř
Na smaženky:
100 g kvalitní šunky
100 g eidamu
1 vejce
1 bílek
50 g nivy
20 g parmezánu
lžíce sekané petržele
sůl a pepř
strouhanka
olej na smažení

POSTUP:
1.
Polníček opláchneme a necháme okapat. Dáme do velké plastové mísy, přidáme pokrájená rajčátka a pekanové oříšky. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hořčici, sůl a pepř. Zálivku vmícháme do salátu.
2. Do misky vyklepneme žloutek, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, jemně nastrouhané všechny sýry, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Směs řádně promícháme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme ho do sýrové směsi. Pomocí dvou lžic tvoříme noky a obalujeme je ve strouhance. Sýrové nočky zprudka smažíme do zlatavé barvy a podáváme se salátem.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky