Jablečný koláč s brusinkami

SUROVINY:
300 g hladká mouka
200 g máslo
100 g cukr moučka
kůra z citronu
1 žloutek
Náplň:
1,2 kg jablek
skořice
třtinový cukr
půl hrnku sušených brusinek

POSTUP:
1.
Ušleháme změklé máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme citronovou kůru a mouku. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.
2. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do velké mísy a k nim přidáme cukr podle chuti, skořici a brusinky. Vše důkladně promícháme.
3. Odpočinuté těsto ještě jednou přepracujeme a malou část těsta si odkrojíme (asi 2 lžíce). Prsty rozprostřeme těsto do dortové formy a uděláme asi 4 cm okraje. Do korpusu dáme jablečnou směs a na povrch nadrobíme zbylé těsto. Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme podle potřeby cca 30 až 45 minut. Když je koláč upečen, tak pocukrujeme moučkovým cukrem.




www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky