Malinová roláda s krémem z mascarpone a bílé čokolády

SUROVINY:
100 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
80 g krupicového cukru
3 vejce
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
špetku soli
Na krém:
350 g mascarpone
150 g bílé čokolády
hrnek malin
lístky máty na zdobení

POSTUP:
1.
Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté bílé pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a pak postupně přidáváme prosátou mouku se špetkou soli. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech o velikosti 30 x 40 cm vyložený pečicím papírem.
2. Piškot pečeme 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení těsto přendáme na mokrou utěrku, opatrně stáhneme pečící papír a zatočíme do tvaru rolády. Tu poté necháme vychladnout.
3. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou bílou čokoládu a pak ji promícháme s mascarpone. Dvě třetiny krému rozetřeme na vychladlý piškot, přidáme maliny a zatočíme do rolády. Roládu pak potřeme zbylým krémem. Nakonec ozdobíme malinami a lístky máty.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky