Pstruh na másle s žampiony a bramborem

SUROVINY:
1 pstruh
sůl a pepř
citronový pepř
3 lžíce másla
4 velké žampiony
3 menší brambory
olej

POSTUP:
1
. Brambory dáme vařit do poloměkka. Pstruha zbavíme šupin, naporcujeme na dva filety, tak, že opatrně odřízneme okolo páteře. Následně ještě vykostíme pomocí pinzety. Filety opláchneme, osušíme a okořeníme solí a citronovým pepřem.
2. Ve WOK pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky pokrájené žampiony, do zlatavé barvy. Ke konci okořeníme solí a pepřem. Do poloměkka uvařené brambory překrojíme a ze všech stran je osmažíme na troše oleje, do zlatavé barvy. Na závěr ještě osolíme.
3. V pánvi rozehřejeme máslo a pstruha opékáme z každé strany asi 2 minuty. Filety podáváme s žampiony a bramborem.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky