Zapečené bramboráčky

SUROVINY:
1 kg brambor
hladká mouka podle potřeby
3 stroužky česneku
2 vejce
majoránka
sůl a pepř
2 lžíce mléka
olej na smažení
Na zapečení:
100 g goudy
2 vejce
1 hermelín

POSTUP:
1.
Brambory zbavíme slupky a na jemno je nastrouháme. Vložíme je do velké plastové mísy. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, majoránku a mléko. Směs na bramboráky řádně promícháme. Podle potřeby ještě přidáme sůl, pepř a hladkou mouku. Řádně promícháme a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran.
2. V misce rozšleháme vajíčka a vmícháme do nich jemně nastrouhanou goudu. Bramboráky vyskládáme na plech, vystlaný pečícím papírem a na každý dáme na nudličky pokrájenou šunku. Následuje tenký plátek hermelínu a poslední vrstvu tvoří vajíčková směs se sýrem. Dáme na pár minut zapéci při 200°C.




www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky