Bulky z bramborového těsta

SUROVINY:
1dcl teplé vody
10 g krupicového cukru
10 g droždí
1 vejce
50 g oleje
200 g hladké mouky
200 g vařených brambor
půl lžičky soli
1 vejce na potření
semínka na posypání

POSTUP:
1.
Teplou vodu smícháme s cukrem, lžičkou hladké mouky a droždím a necháme vzejít kvásek. Po vzejití kvásku do něj přidáme celé vejce, olej, hladkou mouku, uvařené a na jemno nastrouhané brambory (uvařené ve slupce den předem) a sůl.
2. Vypracujeme těsto a necháme jej někde na teplém místě vykynout. Po půl hodině vyndáme těsto z mísy na pomoučněný vál a předehřejeme si troubu na 180˚C. Těsto rozdělíme na asi šest dílů, z nichž uhněteme bochánky. Bochánky můžeme nahoře naříznout, aby vznikla mřížka a byly pěknější, potom je potřeme vajíčkem a posypeme semínky.
3. Takto připravené housky necháme chvilku odpočívat a potom je v troubě upečeme dozlatova. Pečeme asi 20 minut.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky