Krémová polévka z pečené zeleniny, podávaná se slaninovými krutony

SUROVINY:
olivový olej
3 mrkve
4 brambory
3 stroužky česneku
půl celeru
2 kořenové petržele
tymián
sůl a pepř
půl šálku smetany
Na krutony:
2 rohlíky
plátky anglické slaniny

POSTUP:
1.
Zeleninu zbavíme slupky a vše pokrájíme na kostičky. Dáme do zapékací misky, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a vše zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na 1 hodinu při 175°C.
2. Opečenou zeleninu přendáme z pekáčku do hrnce a zalijeme ji vodou. Zeleninu pozvolna vaříme asi 20 minut a poté rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém. Polévku zjemníme smetanou a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do polévky můžeme také přidat špetku muškátového oříšku, dodá ji skvělou chuť.
3. Rohlíky pokrájíme na hranoly a každý omotáme do plátku slaniny. Na plotýnku dáme rozehřát suchou pánev a poté na ni zprudka opečeme rohlíky obalené ve slanině. Opékáme do zlatavé barvy a podáváme se zeleninovým krémem. Můžeme ještě ozdobit dýňovým semínkem a zakápnout olivovým olejem.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky