Kuřecí na rozmarýnu s italskými gnocchi

SUROVINY:
1 kuřecí prso
sůl a pepř
olivový olej
rozmarýn
150 g cherry rajčat
bazalka
jarní cibulka
3 lžíce smetany
piniové oříšky
parmezán
Na gnocchi:
750 g brambor
250 g hrubé mouky
50 g dětské krupičky
1 vejce
1 žloutek
sůl

POSTUP:
1.
Brambory si uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a řádně rukama prohněteme. Vytvoříme vláčné nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vyválíme tenké roury. Roury rozkrájíme na tenké části a pomocí vidličky tvoříme noky. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a olivový olej a dáme vařit. Když se nám voda vaří, tak přidáme gnocchi a za občasného míchání vaříme 6 minut. Poté necháme okapat.
2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku a pozvolna restujeme. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme piniové oříšky, přepůlená rajčátka a zalijeme smetanou. Směs prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku a smícháme s gnocchi.
3. Kuřecí prso podélně překrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Zakápneme olivovým olejem a poté pozvolna z obou stran restujeme na pánvi. Podáváme s gnocchi posypanými parmezánem.


www.afashion.cz
 

Oblíbené příspěvky