Květákový krém s lososovými nočky

SUROVINY:
polovina květáku
2 brambory
2 stroužky česneku
1 cibule
olivový olej
lžíce másla
půl šálku smetany
zeleninový vývar
sůl a pepř
tymián
muškátový oříšek
provensálské bylinky
Na nočky:
1 vejce
100 g uzeného lososa
hrubá mouka
čerstvá bazalka

POSTUP:
1.
V hrnci rozehřejeme olej s másle a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek a na malé kostičky pokrájené brambory. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme na malé růžičky rozebraný květák a pozvolna vaříme. Dále do polévky přidáme tymián, špetku muškátového oříšku a provensálské bylinky. Když máme zeleninu měkkou, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixerem na jemný krém. Zjemníme ji smetanou, osolíme a opepříme podle chuti.
2. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme na malé kousky pokrájeného lososa, mouku podle potřeby a nasekanou bazalku. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu a když voda vře, tak v ní uvaříme nočky. Tvoříme je pomocí ceďáku na halušky. Polévku podáváme s lososovými nočky, zakápnutou olivovým olejem.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky