Panna cotta s malinovou omáčkou a pistáciovými nočky

SUROVINY:
500 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
2 lžičky želatiny
vanilkový lusk
hrnek malin + na ozdobení
Malinová omáčka:
150 g malin
lžíce moučkového cukru
Na nočky:
50 g drcených nesolených pistácií
2 lžíce javorového sirupu

POSTUP:
1.
Do misky dáme 2 lžíce vody, vsypeme želatinu a necháme 10 minut odstát, aby se nabobtnala.
2. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Vmícháme želatinu a necháme jí úplně rozpustit. Směs vlijeme do formiček, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4-5 hodin.
3. Maliny rozmixujeme, přecedíme, abychom se zbavili semínek a dáme do rendlíku prohřát. Přidáme cukr a pozvolna prohříváme než se cukr rozpustí. Do malého rendlíku dáme javorový sirup a nasekané pistácie. Směs promícháme, prohřejeme a poté pomocí dvou lžiček tvoříme nočky. Panna cottu podáváme s malinovou omáčkou a pistáciovými nočky.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky